با توجه به اینکه بهینه سازی مصرف انرژی از اهمیت زیادی در تمامی بخش ها اعم از اقتصادی و سیاسی برخوردار است. دولتمردان در پی ارائه راهکارهایی جهت کاهش مصرف انرژی در تمامی بخش ها هستند . یکی از بخش های مهم که مصرف انرژی بالایی نیز دارد بخش ساختمان است که حدود 34% از کل انرژی تولیدی در این بخش به مصرف می رسد. یکی از عمده مصرف های بخش ساختمان، تهویه مطبوع ساختمان می باشد . به طور کلی می توان اتلاف انرژی در تهویه مطبوع ساختمان را به دو دسته کلی تقسیم نمود :
تهویه مطبوع ساختمان و شش نکته برای کاهش مصرف انرژی
1-اتلاف گرمایی-سرمایی
2-اتلاف الکتریکی
مصرف کنندگان انرژی در این بخش شامل : چیلرها ، پمپ ها ، بویلرها ، برج های خنک کننده ، هواسازها و … می یاشند که در مجموعه ای از مقالات به ارائه راهکارهایی جهت کاهش مصرف انرژی در سیستم تهویه مطبوع ساختمان می پردازیم .
جهت مطالعه بیشتر میتوانید مطالب زیر را ملاحظه فرمایید:
1- کاهش مصرف انرژی با استفاده از سیستم حجم هوای متغیر (VAV)
به منظور کاهش و صرفه جویی انرژی حرارتی و الکتریکی به میزان قابل توجهی استفاده از سیستم (VAV) هوا متغیر توصیه می گردد . این سیستم از لحاظ صرفه جویی و کاهش انرژی در سطح بالایی قرار دارد اما از لحاظ هزینه اجرا و اجناس مورد نیاز مقرون به صرفه نیست .
2- استفاده از سیستم گرمایش مجدد ( Reheat Coil )
در این سیستم در ابتدا هوای مورد نیاز برای تهویه مطبوع ساختمان، توسط هواساز تامین و گرم می شود البته این گرم شدن تا دمای مورد نظر نخواهد بود بلکه از میزان دمای مورد نیاز فضای تهویه شونده کمتر است . این امر سبب می شود که اختلاف دمای هوا و محیط در بین مسیر کم شده و اتلاف حرارتی کمتری صورت گیرد . بدین منظور کویلهای مورد نظر در انتهای مسیر کانال هر فضا ( قبل از دریچه ) قرار می گیرد و برای کنترل آن می توان از شیرهای پنوماتیکی استفاده کرد . در این روش با استفاده از یک ترموستات قطع و وصل شیر برقی هوای فشرده را کنترل می کنیم و بدین ترتیب شیر پنوماتیکی با توجه به درجه حرارت محیط باز وبسته می شود . این روش هزینه های زیادی را برای اجرا در بر می گیرد .
3- استفاده از سیستم ترموستات هوای خارج ( Outside air control)
حداقل مقدار هوای ورودی به سیستم تهویه مطبوع ساختمان را می توان از جداول مربوط به مقدار هوای تازه برای تنفس افراد استخراج نمود ( جداول کریر ) و دمپر هوای تازه ( Fresh air ) را در حداقل مقدار خود تنظیم نمود و تا زمانیکه فن هوای رفت در حال کار باشد هوای تازه وارد سیستم می گردد . این عمل هم به صورت دستی و هم به صورت اتوماتیک قابل کنترل است .
مطالب مرتبط با تهویه مطبوع:
4- طراحی متناسب با بار حرارتی – برودتی
برای بهینه سازی مصرف انرژی در تهویه مطبوع ساختمان ، بایستی دستگاه ها به درستی و بر حسب نیاز ما انتخاب و طراحی شده و از محاسبات سرانگشتی و تجربی پرهیز شود . برای این منظور می توان از نرم افزارهای جدید و دقیق محاسباتی استفاده کرد . این راهکار تا حد بسیار زیادی در کاهش مصرف انرژی موثر واقع خواهد شد .
5- گرم کردن فضاهای مورد نیاز
از گرم کردن فضاهایی در ساختمان که مورد استفاده واقع نمی شوند بپرهیزید و فقط افراد را گرم یا سرد کنید نه ساختمان ها را .
6- برای کاهش دمای کندانسور از برج خنک کننده استفاده می شود .
بدین منظور آب توسط پمپ های گردش آب از کندانسورعبور و از افشانک های برج خنک کن فرو می ریزد . همزمان با این عمل فن برج خنک کن نیز هوا را در خلاف جهت حرکت آب می گرداند و باعث تبخیر سطحی و گرفته شدن گرمای نهان و محسوس آب می شود اما گاهی اوقات ما نیازی به 100% ظرفیت برج خنک کن نخواهیم داشت . برای این منظور از کنترل دور موتور فن استفاده کرده و در صورت پایین آمدن دما دور موتور کاهش می یابد . در صورتیکه باز هم دما پایین تر آمد دور موتور پمپ نیز کاهش یافته تا دبی آن کاهش یابد .
سایر بخش های تکنو تهویه:
تیم فنی شرکت معتبر تکنو تهویه ، با دانش و تجربه سالیان دراز خود آماده ارائه خدمات مختلف در زمینه تعمیر انواع مدل های اسپیلت ، کولر گازی ، پکیج ، چیلر و مینی چیلر ، موتورخانه ، هواساز و … سیستمهای گرمایش از کف به شما عزیزان می باشد. خدمات ما با کیفیت مطلوب و قیمت مناسب به شما عرضه می شود.
خلاصه ایی از خدمات فنی تکنو تهویه در لینک های زیر در دسترس شما می باشد:
جهت آشنایی بیشتر با سیستم های تهویه مطبوع میتوانید شبکه های اجتماعی تکنو تهویه را دنبال فرمایید: