چیلر ها دستگاه های برودتی هستند که مخصوص ساختمان های مسکونی بزرگ، مجتمع های تجاری و کارخانجات تولید می شوند. البته چیلر ها در اندازه کوچکتر و در اندازه خانگی نیز تولید می شوند. ولی باید متذکر شویم که بیشترین مصرف این دستگاه ها همان فضاهای بزرگ می باشد. چیلر ها دارای انواع گوناگونی بوده که با توجه به نوع کارایی و توان آن در بخش های مختلف به کار گرفته می شوند. درمقاله پیش رو از وب سایت تکنو تهویه در مورد یکی از این نوع چیلر ها یعنی چیلر سیلندر پیستونی توضیحاتی خواهیم داد. برای بررسی هزینه تعمیر چیلر می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
چیلر سیلندر پیستونی چیست؟
مدل چیلر سیلندری یا رفت و برگشتی نوعی چیلر تراکمی می باشد که از کمپرسور سیلندر پیستونی( رفت و برگشتی) استفاده می کند. چیلر های تراکمی برای انجام عمل تبرید به کمپرسور نیاز دارند. در چیلر های تراکمی از انواع مختلف کمپرسور مانند سانترفیوژ، اسکرو، اسکرال و پیستونی استفاده می گردد که هر کدام ویژگی های خاصی را برای چیلرهای تراکمی ایجاد خواهند کرد. بایستی این نکته را یادآوری کنیم که با توجه به نوع استفاده شده کندانسور در چیلر ها می توان چیلرهای گرفت و برگشتی (پیستونی) را به دو نوع تقسیم کرد.
مطالب مرتبط :
چیلرهای رفت و برگشتی آب خنک و هوا خنک
از این گروه از چیلر سلیندر پیستونی در بارهای متوسط تا500 تن تبرید می توان استفاده نمود.
چیلر سیلندر پیستونی( رفت و برگشتی) آب خنک
چیلر سیلندر پیستونی از کندانسور آبی استفاده می کند. در کندانسور آبی گاز سرد کننده ( مبرد) بعد از خروج از کمپرسور، گرمای خود را به یک سیال (آب) انتقال داده و سرد می شود. کندانسور های آبی حاوی مدل های لوله ای، صفحه ای و پوسته و لوله می باشد. که در کندانسور آبی نوع پوسته و لوله بیشترین کاربرد را دارد.
تفاوت مهم کندانسور آبی و هوایی
نیاز کندانسور آبی به برج خنک کننده می باشد. آب خروجی کندانسور که گرم شده است باید برای به جهت استفاده جدید خنک شود تا باز هم داخل کندانسور استفاده شود. برای این منظور آب گرم شده در برج خنک کننده سرد می شود. البته لازم به ذکر می باشد با کم بودن ظرفیت چیلر سیلندر پیستونی و در نتیجه کم بود جریان آب کندانسور، می توان از یک رادیاتور هوایی برای سرد شدن آب کندانسور نیز استفاده نمود.
بیشتر بخوانید:
چیلر سیلندر پیستونی( رفت و برگشتی) هوا خنک
چیلر سیلندر پیستونی نوع هوا خنک به جای کندانسور آبی از کندانسور هوایی برای سرد نمودن گاز خروجی کمپرسور استفاده می کند. نحوه کار این سیستم بدین صورت است که گاز داغ از لوله های درون کندانسور هوایی عبور می کند. کندانسور هوا خنک مجهز به فن هایی می باشند که هوا را با سرعت معینی از اطراف لوله های دارای گاز داغ عبور خواهد داد. بدین ترتیب گرمای گاز گرفته شده و تبدیل به مایع می شود و به طرف شیر انبساط حرکت می کند. در کندانسور های هوا خنک احتیاجی به جریان آب نیست. در نتیجه نیازی به برج خنک کننده نیز نمی باشد و همین موضوع نیز باعث می شود که چیلر سیلندر پیستونی هوا خنک در ظرفیت های محدودی قابل استفاده باشد.
مزیت های چیلر سیلندر پیستونی
این مزیت ها عبارتند از:
- کمپرسور سیلند پیستونی( رفت و برگشت) ارزان تر از بقیه نوع کمپرسور ها می باشد.
- کمپرسور سیلندر پیستونی قابل تعمیر می باشد.
- امکان ترکیب چند کمپرسور در چیلر پیستونی و افزایش یا کاهش تبرید با توجه به نیاز و در نتیجه صرفه جویی در مصرف انرژی
معایب چیلر سیلنر پیستونی
این مدل از چیلرها دارای معایبی هستند که در ادامه این بخش به بررسی آن ها می پردازیم.
- چیلرهای سیلندر پیستونی نسبت به سایرانواع چیلرها صدا و ارتعاش بیشتری تولید می کنند.
- چیلرهای سیلندر پیستونی نسبت به انواع دیگر چیلر ها ابعاد و وزن بیشتری دارند.
- نگهداری چیلرهای سیلندر پیستونی مشکل تر می باشد.
سخن آخر
در این مقاله از وب سایت تکنو تهویه ما به بررسی چیلر سیلندر پیستونی و انواع آن پرداختیم. اما نکته پایانی این که شرکت تکنو تهویه با در اختیار داشتن مهندسین و متخصصین کارآزموده خود آمادگی خود را جهت همکاری با شما عزیزان در سطح تهران بزرگ و شهرستان کرج اعلام می دارد. این همکاری در جهت نصب، راه اندازی و خدمات پشتیبانی انواع چیلر ها و دیگر تجهیزات گرمایشی و سرمایشی می باشد. شرکت تکنو تهویه آمادگی خدمت رسانی به شما عزیزان در سریع ترین زمان ممکن را دارد.